FAQ

Algemeen

Frequent contact?

Wij als Zanemoon zijn gek op het bouwen van software en dat doen we graag samen. Om altijd van elkaar op te hoogte te blijven, hebben we een twee wekelijkse review call met elkaar op management niveau. Zo bouwen we echt samen!

Hoe lang duurt het om een software ontwikkelteam op te zetten vanaf het allereerste begin?

Na onze technische (online) meeting zijn we binnen één maand of twee up and running. De exacte duur hangt natuurlijk af van het type en aantal developers dat je nodig hebt. Als je developers met een zeldzame skillset zoekt - it's in the name - kan het iets langer duren voordat we een goede match gevonden hebben. Wij houden je altijd op de hoogte van de voortgang.

Kan Zanemoon een bestaande software overnemen en verbeteren?

Ja, dat kan. Onze programmeurs beschikken over een brede skillset en kunnen nagenoeg altijd software processen doorzien en zo verder bouwen aan bestaande componenten.

Kunnen wij als bedrijf op ‘bezoek’ komen?

Ja, zeker! Wees welkom. We adviseren zelfs om één keer per jaar naar jouw collega's op te zoeken. Uiteraard begeleiden wij de gehele reis. Maar wat ook tot de opties behoort, is om de developer(s) uit te nodigen in Nederland. 

Moet ik een technische expert zijn om mijn team van developers aan te sturen?

Gelukkig niet, ieder zijn of haar kwaliteit. Wij zijn blij dat we naar de fysio kunnen zonder dat wij de hele anatomie hoeven te leren, en zo kan je bij ons aankloppen zonder eerst development crash courses te volgen. Naast het bouwen van de software, kunnen we meedenken met jouw challenges & needs. Als je wél een uitgekristalliseerde software visie hebt, ook goed.

Taalbarrière of niet?

Engels, Engels en nog eens Engels. Wij bieden onze developers standaard twee wekelijks Engelse studie aan. Dus iedere twee weken hebben we een klasje vol. Belangrijk om het taalniveau hoog te houden. Maar ben je beter in een slavische taal, no problem.

Tekenen wij een NDA voordat we aan de slag gaan? En hoe zit het met Intellectual Property Rights?

De NDA (geheimhoudingsverklaring) ligt klaar, wij tekenen deze naar behoefte. Ook hebben wij onze eigen serviceovereenkomst ontwikkeld die wij tekenen met onze ontwikkelingsteams. De overeenkomsten waarborgen vertrouwelijkheid en volledige eigendomsoverdracht van het intellectuele eigendom van de ontwikkelaar naar het bedrijf.

Vaste uren, vast contract?

Wij bieden onze developers een toekomst, een top werkomgeving en uitdagingen. De software engineers kiezen echt voor de opdrachtgever. Wij gaan altijd voor de langere samenwerking, zo is ons bedrijf groot geworden. Maar valt ontwikkeling tegen, verkoop je het bedrijf of andere niet genoemde voorbeelden, dan is snel afschalen met een korte opzegperiode altijd mogelijk.

Wat voor services biedt Zanemoon aan?

Zanemoon is van origine een software bedrijf. Zanemoon bouwt, onderhoudt en ondersteunt dedicated software teams die rechtstreeks door onze klanten worden beheerd. Naast het inhuren van extra capaciteit bieden wij services op het gebied van software testing, project management, code review en quality assurance.

Ontwikkelaars

Heb ik als opdrachtgever contact met mijn remote team?

Je eigen team, alleen dan op afstand. Beschouw je team van developers als je eigen collega's en stuur ze aan alsof ze bij je op kantoor zitten. Dagelijks hebben jullie contact via allerlei online communicatiemiddelen. Kerst of successen vieren is altijd leuk - ook op afstand.

Hebben Zanemoon developers ervaring met Agile? Of scrum?

Zeer zeker, Agile en Scrum zijn de meest gebruikte ontwikkelmethodologie, ook bij ons op kantoor. Bijna al onze programmeurs hebben eerder gewerkt met Agile projecten en in Scrum teams.

Hoe lang duurt het om een software ontwikkelteam op te zetten vanaf het allereerste begin?

Na onze technische (online) meeting zijn we binnen één maand of twee up and running. De exacte duur hangt natuurlijk af van het type en aantal developers dat je nodig hebt. Als je developers met een zeldzame skillset zoekt - it's in the name - kan het iets langer duren voordat we een goede match gevonden hebben. Wij houden je altijd op de hoogte van de voortgang.

Waar werken de developers?

Bij Zanemoon zorgen wij voor een goede werklocatie. Onze kantoren zijn gevestigd in de meest vooraanstaande universiteitssteden. Wij creëren een community voor developers binnen iedere stad. Een toffe plek om te werken vinden wij belangrijk, net zoals de koffie en party’s!

Wat is het gemiddelde uurtarief van de developers?

Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €30 en €50, afhankelijk van de programmeertaal in combinatie met het aantal jaren aan ervaring. Wanneer je een development team met ons opzet, is recruitment zonder extra kosten. Je betaalt pas voor de development services, nadat jij jouw perfecte match hebt aangenomen. 

Welke services biedt Zanemoon aan?

Zanemoon bouwt, onderhoudt en ondersteunt dedicated software teams die rechtstreeks door onze klanten worden beheerd. Naast het inhuren van extra capaciteit bieden wij services op het gebied van software testing, project management, code review en quality assurance.